Kunst en cultuur

Kunst en cultuur laten de stad bruisen, bieden mensen de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen en ontplooien, en houden Amstelveen zelfs economisch aantrekkelijk. 

GroenLinks wil niet dat de crisis zorgt voor een verdere verschraling van het kunst- en cultuuraanbod, daar is de afgelopen jaren al veel op bezuinigd. Wel willen we bestaand geld beter inzetten voor vernieuwende initiatieven op het gebied van graffiti, mode, fotografie en mediakunst. Daarnaast komt er een Amstelveens Amateurfestival waarin iedereen kan zien wat Amstelveen te bieden heeft. Ook gaat de gemeente instellingen ondersteunen met het ophalen van meer geld uit de markt. Er komt een lokale cultuurraad die de gemeente adviseert op bovenstaande, en alle andere aan cultuur gerelateerde zaken.

Het is voor kunstenaars vaak moeilijk goede atelierruimtes te vinden. GroenLinks wil dat de gemeente jonge kunstenaars op weg helpt door voldoende tijdelijke atelierruimte ter beschikking te stellen. Samen met commerciële partijen en kunstenaars wil GroenLinks werk maken van een culturele broedplaats, een plek waar kunstenaars en commercie kunnen samenkomen, repeteren of werken aan creatieve projecten. In 2018 willen we twee van zulke broedplaatsen gerealiseerd hebben in leegstaande kantoren.