GroenLinks Amstelveen kiest voor kwaliteit en vernieuwing!

Met trots presenteert GroenLinks Amstelveen haar concept kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De lijst is een mooie mix van ervaring en talentvolle nieuwkomers.

Lijsttrekker is Martin Kortekaas, hij is ook nu al fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad. Op de tweede plek een ander vertrouwd gezicht, Stieneke Kruijer. Beiden hebben ervaring in de Amstelveense gemeentepolitiek en zijn gezaghebbende raadsleden. De lijst gaat verder met nieuw en veelbelovend politiek talent, op nummer drie staat Cheimaa Aouni, helemaal nieuw met een frisse blik in de Amstelveense gemeentepolitiek. Op vier de geboren en getogen Amstelveense Ilika Polderman, die jong én ervaren haar burgerzetel gaat inruilen voor een raadszetel. Met z’n 21 jaar is de jongste op de lijst student Lennart de Looze, op plek 5. Na Lennart volgt een bekend gezicht in Amstelveen op nummer 6, huidig raadslid Gert-Jan Slump en op 7 het burgerraadslid Joachim van der Steen. Plek nummer 8 wordt ingevuld door een nieuw gezicht, Brenda de Kort, zij is ook de campagneleider van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op 9 staat Leendert van de Merbel, hij is eerder raadslid in Moerdijk geweest. Burgerraadslid Jan Vink sluit de top 10 van de GroenLinks lijst. Aankomend voorzitter van GroenLinks Amstelveen, Karel Vlieger staat op nummer 11 en Anuska Bruijninckx is op nummer 12 een jonge en enthousiaste nieuwkomer.
GroenLinks heeft de lijst onder meer aangevuld met alle oud-fractievoorzitters, tot 25 in totaal.
Op 26 november stelt de Algemene Ledenvergadering de definitieve kandidatenlijst vast.
Fractievoorzitter Martin Kortekaas: ‘met deze lijst gaat GroenLinks vol vertrouwen de campagne in, we bieden we een duidelijk alternatief in de Amstelveense politiek. GroenLinks staat voor eerlijk delen en een schone leefomgeving.'

De complete lijst:
Martin Kortekaas
Stieneke Kruijer
Cheimaa Aouni
Ilika Polderman
Lennart de Looze
Gert Jan Slump
Joachim van der Steen
Brenda de Kort
Leendert van de Merbel
Jan Vink
Karel Vlieger
Anuska Bruijninckx
Frans Sam
Trijntje de Kraker
Albert Cohen
Dorien Keus
Kees van Tilburg
Hester van der Sloot
Albert Maarse
Romke Hekstra
Dorien Mijksenaar
Tessa van Wijnen
Paul Regouin
Sander Mager
Axel Boomgaars