GroenLinks stelt vragen vanwege vertrek hoofdredacteur RTVA

GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld over het vertrek van Jan van Galen als hoofdredacteur bij RTV Amstelveen (RTVA).

RTVA verkeert al langere tijd in een onzekere positie. Dit was onder andere aanleiding voor het college om een onderzoek te laten doen naar de lokale journalistiek. In mei 2018, als er na de verkiezingen een nieuw college en een nieuwe gemeenteraad is, zal hierover een discussie plaatsvinden. De heer Van Galen heeft deze discussie niet willen afwachten.
Met het vertrek van de heer Van Galen maakt GroenLinks zich zorgen over het voortbestaan van RTVA. GroenLinks-burgerraadslid Ilika Polderman: “GroenLinks hecht veel waarde aan de aanwezigheid van goede onafhankelijke pers in Amstelveen. Dit is noodzakelijk voor de lokale democratie.”
In de pers heeft de heer Van Galen laten weten dat de gemeente volgens hem geen oog heeft voor de taken van de publieke omroep. Dit alles was voor GroenLinks aanleiding om vragen aan het college te stellen. GroenLinks raadslid Stieneke Kruijer: “GroenLinks wil weten of het college met RTVA in gesprek gaat en of het vertrek van de hoofdredacteur invloed heeft op de planning van de discussie.”