Nieuws

GroenLinks blij met extra peuterplaatsen in College Uitvoeringsprogramma

In de afgelopen week is in de drie raadscommissies van de gemeenteraad de eerste ronde geweest van de behandeling van de plannen van het college van B&W voor de komende vier jaar. Daarbij gaat het met name om het College Uitvoeringsprogramma 2018 – 2022 en de Programmabegroting 2019. Op woensdag 7 november aanstaande volgt het belangrijkste debat van het jaar in de gemeenteraad, de algemene beschouwingen.

Lees verder

Dankzij GroenLinks de Griffioen weer op Amstelveense Cultuuragenda

In het culturele folderpakket van de gemeente Amstelveen ontbrak dit jaar Cultuurcentrum Griffioen. Naar aanleiding van vragen van GroenLinks heeft de wethouder samen met twee raadsleden van GroenLinks een bezoek aan deze instelling gebracht en toegezegd de Griffioen voortaan mee te nemen in de Amstelveens Cultuuragenda.

Lees verder

GroenLinks Amstelveen: Eenhoorn blijkt olifant in de porseleinkast

GroenLinks Amstelveen kijkt met verbazing naar de manier waarop interim burgemeester Bas Eenhoorn zijn notitie over bestuurlijke samenwerking met de buurgemeenten naar buiten heeft gebracht. In feite dringt Eenhoorn aan op een fusie tussen Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel. Voor het gemak knipt hij daarbij de huidige gemeente Ouderamstel in tweeën, Ouderkerk en Duivendrecht. Wat er dan met Duivendrecht en Diemen moet gebeuren laat zich raden, die moeten hun heil blijkbaar maar bij Amsterdam zoeken. GroenLinks fractievoorzitter Martin Kortekaas: “Wij willen dat de gemeenteraad van Amstelveen zich hierover uitspreekt, doordat burgemeester Eenhoorn als een olifant door de porseleinkast loopt, dreigt nu onze goede samenwerking met de buurgemeenten spaak te lopen.”

Lees verder

Op verzoek GroenLinks minima gratis naar Kunst & Kidsfestival

Het Kunst & Kidsfestival in de Schouwburg Amstelveen is bedoeld om kinderen in aanraking te laten komen met kunst. De gemeente Amstelveen heeft hiervoor een subsidie verstrekt. GroenLinks heeft gevraagd om ervoor te zorgen dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen via de Amstelveenpas de voorstellingen met korting konden bezoeken. Wethouder Van Ballegooijen heeft ervoor gezorgd dat deze kinderen zelfs gratis toegang kregen.

Lees verder

GroenLinks Amstelveen wil betaalbare huurwoningen voor lange termijn behouden

GroenLinks heeft zich in de raadsvergadering van afgelopen woensdag hard gemaakt voor meer betaalbare huurwoningen in Amstelveen. De partij kwam met een voorstel om betaalbare huurwoningen 20 jaar in dezelfde prijsklasse beschikbaar te houden. Het voorstel (dat mede werd ingediend door de SP) haalde geen meerderheid, maar een stevig debat liet wel goed de verschillen in de Amstelveense gemeenteraad zien.

Lees verder

Pagina's