Martin Kortekaas

Fractievoorzitter

Dertig spaken steken samen in één naaf, maar het wiel functioneert dankzij het naafgat.

Ik ben als gemeenteraadslid een laatkomer in de politiek. Van nature een generalist en als projectmanager gewend om resultaatgericht aan veranderingen te werken. Stapsgewijs grote veranderingen bereiken. De inwoners de ruimte geven om verbeteringen tot stand te brengen.

Ik zit met veel plezier voor GroenLinks in de Amstelveense gemeenteraad, om met alle Amstelveners keuzes te maken die bijdragen aan een goede kwaliteit van het leven, in werk en in vrije tijd. Speerpunten zijn daarbij voor mij:

  • Vernieuwing op het gemeentehuis. Het gemeenteapparaat is er voor de Amstelveners en niet andersom. Dus niet ambtelijk de regels gebruiken om uit te leggen dat iets niet kan, maar creatief met elkaar zoeken naar mogelijkheden om zaken voor elkaar te krijgen.
  • Groene innovatie: kansen om nieuwe werkgelegenheid te stimuleren én de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Het kan anders, slimmer. 
  • Kiezen om te delen; we hoeven er in Amstelveen geen genoegen mee te nemen dat het Haagse beleid eerder banen vernietigt dan creëert. 

Het is nu natuurlijk al een feestje om in Amstelveen te wonen door de ligging tussen Amsterdam en de groene polders en zo vlak naast het Amsterdamse bos. Maar het kan nog zoveel beter, socialer, schoner en groener.