Ilika Polderman

Raadslid

Functie naast het raadswerk: Cabin Attendant 2

Wat ik wil bereiken: Als culturele stad staat Amstelveen al snel in de schaduw van het grote Amsterdam, maar ik zie voor Amstelveen juist veel kansen om als bruisende culturele stad kansen te bieden aan nieuw cultureel talent en culturele ontwikkelingen. Hiervoor wil ik mij inzetten. Ook wil ik aandacht besteden aan cultuureducatie in het basisonderwijs, zodat ieder kind in Amstelveen een goede culturele opvoeding krijgt. Verder waardeer ik Amstelveen erg vanwege het groene karakter. Dit draagt bij aan een gezonde en prettige sfeer en nodigt uit om buiten te komen. Een gezonde stad is belangrijk en mogelijkheden om buiten te sporten in de natuur dragen hieraan bij. Het behouden van de vele sportmogelijkheden wil ik dan ook gaan bewaken.

Mijn favoriete plek in Amstelveen is de achtertuin van mijn ouders. Die kijkt uit op de polders en de Nesserlaan. Van dit prachtige stukje Amstelveen heb ik in mijn jeugd kunnen genieten en dat doe ik nog steeds als ik er ben. Als ik bij mijn ouders in de tuin zit dan is dat altijd met mijn familie om mij heen. Deze twee dingen zorgen ervoor dat dit mijn favoriete plek is in Amstelveen.

In mijn vrije tijd loop ik het liefst hard door het Amsterdamse bos of in de polder, ben ik samen met vrienden en familie of, als ik nog tijd over heb, lees ik een boek. Het liefst ergens buiten.